Te doen met kids

Waterpret

Lekker zwemmen kan ‘om de hoek’ in Fontaine Guérin, daar is een leuk zwemmeer met een zandstrand, speeltoestellen, ligweide en een restaurant met een gezellig terras. In ons buurdorp Baugé is een openlucht zwembad met leuke glijbanen en Ietsje verder bij Lac de Malagué in Chaumont en Lac de la Monnerie in La Flèche kun je naast luieren en zwemmen ook waterfietsen en waterskiën en in Beaufort en Vallée kun je zelfs overdekt zwemmen. Maar natúúrlijk bestaat ook de mogelijkheid om zelf een opblaasbadje bij de gite te zetten voor waterpret ‘aan huis’.

Verder kun je op de prachtige rivier de Loire een leuke kanotocht maken, suppen òf een mooie rondvaart maken in authentieke vissersboten.

Attractieparken

Parc de Loisirs de l’Étang  in Brissac-Quincé, een heerlijke plek om een aangename dag met het gezin door te brengen. Je kunt er zwemmen, waterfietsen, pony rijden er zijn trampolines en een labyrint. Leuk om te combineren met een bezoek aan het hoogste kasteel in de Loire streek het kasteel van Brissac–Quincé! 

Terra Botanica vlakbij Angers. Hier kun je met een luchtballon tot wel een hoogte van 150 meter opstijgen! Vanaf die hoogte heb je een fenomenaal uitzicht over het park en de wijde omgeving.  Verder biedt dit park héél veel leuks voor groot en klein.   

Parcours Aventure in Brion op 7 kilometer van lavau. Als je toe bent aan wat actie; in dit bos zijn er 5 klimroutes door de bomen. Ze verschillen qua moeilijkheidsgraad dus er is er altijd wel een die bij je past. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.   

Kastelen

Chateau de Brézé ligt iets ten zuiden van Saumur. Wat dit kasteel uniek maakt  is dat het een ondergronds gangenstelsel heeft, net zo groot als het kasteel. Kinderen vinden dit reuze leuk en spannend. Bijkomend voordeel is dat op een warme dag het gangenstelsel heerlijk koel is. 

Kasteel van Chinon is eigenlijk meer een fort en ligt boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivier de Vienne. Er zijn verschillende leuke animaties voor kinderen waaronder schatzoeken met een ipad.

Sprookjeskasteel du Rivau  ligt onder Chinon en is het koninkrijk van de kinderen! Ze kunnen zelfs een kostuum huren en helemaal in stijl op ontdekkingsreis gaan door het kasteel en de tuinen.

Kasteel van Ussé. Het ligt aan de Indre, een zijrivier van de Loire. Met alle torentjes en klokjes is het  echt een sprookjeskasteel. Niet voor niets is het beroemde sprookje van Doornroosje  gebaseerd op dit kasteel. Naast de fraaie tuinen en het mooie interieur is er ook een permanente tentoonstelling van Doornroosje.

Dierentuinen

Zoo de la Flèche;  op ongeveer 30 kilometer ten noorden van Lavau ligt een van Europa’s mooiste dierentuinen. Het park heeft een ontzettend grote verscheidenheid aan dieren, wel meer dan 1200 soorten. De dientuin is ruim opgezet en je ziet de dieren zoveel mogelijk in de omgeving waar ze vandaan komen, van pool tot jungle!

Bioparc Zoo de Doué la Fontaine ligt ten zuidwesten van Saumur. Deze dierentuin is landschappelijk vrij uniek omdat het park in een steengroeve ligt. Bijna alle dierenverblijven hebben daardoor een natuurlijke afscheiding. Het park staat verder bekend om de immense volière met een oppervlakte van één hectare, erg indrukwekkend!

En verder…….

Dan hebben we het nog niet over wandelen, fietsen, een klimbos, speeltuin of een bezoek aan een geitenboerderij. Ze maker er de heerlijkste geitenkazen en de kids mogen de geiten voeren. Kortom  genoeg te doen voor zowel jong als oud. Hieronder een aantal links:

Foto’s

Terra_Botanica_slider
Terra_Botanica_ballon_slider
bioparc_luipaard_slider
la-Fleche_waterpret_slider
Riveau-tuin_slider
lavau_spelen_slider
lavau_Hopper_slider
Fontaine_Guerin_zwemmeer_slider
Terra_Botanica_slider
Terra_Botanica_ballon_slider
bioparc_luipaard_slider
la-Fleche_waterpret_slider
Riveau-tuin_slider
lavau_spelen_slider
lavau_Hopper_slider
Fontaine_Guerin_zwemmeer_slider
previous arrow
next arrow
Terra_Botanica_slider
Terra_Botanica_ballon_slider
bioparc_luipaard_slider
la-Fleche_waterpret_slider
Riveau-tuin_slider
lavau_spelen_slider
lavau_Hopper_slider
Fontaine_Guerin_zwemmeer_slider
previous arrow
next arrow