Te zien

De Loirestreek is fascinerend mooi en heeft tal van verrassingen voor u in petto. De majestueuze rivier is één met de natuur en doorkruist het prachtige, gevarieerde landschap.

Bezoek de statige kastelen, de historische steden zoals Angers, Saumur, Nantes en Tours met vele musea, kathedralen en fraaie architectuur, maar ontdek zéker ook de vele prachtige tuinen en parken, eindeloze wijngaarden, unieke grotwoningen en schilderachtige dorpjes.

Te doen

Liever actiever? De Loirestreek biedt ongekend veel mogelijkheden!

Talloze wandel-en fietsroutes voeren u door het glooiende landschap waar weides, zonnebloemvelden, bossen, wijngaarden en de oevers van de rivier elkaar afwisselen.

Daarnaast kunt u kanoën, een leuke rondvaart maken, zwemmen, golfen en nog véél meer. Aan het eind van de dag wachten u op Lavau weer de weldaad van de stilte en het prachtige uitzicht.

Kalender en activiteiten

Elk weekend zijn er gezellige brocantes en rommelmarkten en doordeweeks kunt u vrijwel dagelijks verse streekproducten kopen op warenmarkten in de buurt.

Verder zijn er tal van leuke en zeer uiteenlopende activiteiten zoals bijvoorbeeld Festivini, een groot wijnfeest in Saumur, op 21 juni het jaarlijkse Fête de la Musique met overal op straat muzikanten en bands, open monumenten dagen, diverse straatfestivals, openluchttheater, gezellige oogst- en dorpsfeesten etc. etc.

Te doen met kids

Ons kleinschalige vakantieparadijs biedt naast héle fijne gites en een prachtig uitzicht vooral veel rust en ruimte. Een ideale plek om te onthaasten voor gezinnen met kleine kinderen.

Op ons overzichtelijke domein kunnen ze lekker spelen, rennen en ravotten en in de omgeving is er heel veel leuks te doen en te ontdekken waar zowel de kinderen als ouders blij van worden.